U utorak ispaljen rekordan broj protivgradnih raketa

Izvor: RTS, 10.Jun.2020, 11:28

U utorak ispaljen rekordan broj protivgradnih raketa

Sa 243 lansirna centra, u utorak je ispaljeno 983 protivgradne rakete, što predstavlja apsolutni rekord do sada, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
Rekord u broju ispaljenih raketa postignut je zahvaljujući novim automatskim lansirnim stanicama koje su prošle godine raspoređene u okviru Radarskog centra Valjevo, piše u saopštenju.

Novom automatizovanom sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potrebno je svega 20 sekundi da ispali rakete i može da gađa do 16 ciljeva.
Kako bi obezbedili maksimalnu moguću zaštitu kako voćarskih zasada i useva uopšte, tako i druge imovine, samo za ovu godinu je obezbeđeno 17.000 raketa, iako je optimalan broj za naše potrebe daleko manji i iznosi oko 12.000, navedeno je u saopštenju.
Ove godine počinje i izgradnja potpuno novih automatskih sistema na radarskom centru Užice i Radarskom centru Bukulja čime će se zaštiti i druge dve najkritičnije tačke u Srbiji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MOĆNE LANSIRNE STANICE ČUVAJU SRPSKE ZASADE: Ispaljen rekordan broj raketa TOKOM NEVREMENA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2020

Počinje izgradnja potpuno novih protivgradnih automatskih sistema..Samo u toku jučerašnjeg dana sa 243 lansirna centra ispaljene su čak 983 rakete što predstavlja apsolutni rekord do sada...- Kako bismo obezbedili maksimalnu moguću zaštitu, kako voćarskih zasada i useva uopšte, tako i druge...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.