U turskoj bolnici radiće naši lekari

Izvor: Blic, 20.Feb.2011, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U turskoj bolnici radiće naši lekari

Turska zdravstvena grupa “Adžibadem” ne odustaje od gradnje centra za kardiohirurgiju i radioterapiju u Srbiji. Bolnicu će opremiti najsavremenijom opremom, a vrednost investicije biće između 20 i 40 miliona evra. Plan je i da se zaposle naši lekari, kao i sve potrebno medicinsko osoblje, kaže za “Blic” Severdžan Eralp, iz bolnice „Adžibadem“, koji je supervizor za balkanske zemlje.

Prema projektu, bolnica bi bila napravljena pored zgrade KBC "Bežanijska kosa”. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Međutim, od pre tri godine postoji projekat koji je potpisalo rukovodstvo KBC „Bežanijska kosa", Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje (RZZO) i Ministarstvo zdravlja da se izgradi novi centar za radioterapiju pored stare zgrade bolnice. Odatle potiče i ideja da se tu izgradi privatna bolnica. Međutim, kako "Blic” saznaje, ta parcela ima vlasnika, tako da se trenutno oko toga pregovara.

- Za sada ne odustajemo od lokacije na Bežanijskoj kosi. Mi imamo određene standarde i projekat i gradnju radiće naša firma iz Turske, koja je inače gradila bolnice u Istanbulu, Kazahstanu i Kairu - objašnjava Erlap.

Istanbulska bolnica "Adžibadem” ima sklopljen ugovor sa RZZO. U nju se šalju srpski pacijenti na operacije na srcu kako bi se liste čekanja u našim bolnicama rasteretile.

- Investirali bismo u izgradnju centra za kardiohirurgiju i radioterapiju jer to Srbiji nedostaje. Bolnica bi imala dve najsavremenije operacione sale za kardiohirurgiju, a plan je da se kupe i dva linearna akceleratora za radioterapiju - ističe Erlap.

U Srbiji boravi i kardiohirurg bolnice „Adžibadem" prof. dr Đem Alhan, koji je operisao naše pacijente.

- Ovde infrastruktura nije dovoljno razvijena. Najbolje je povećati broj bolnica kako bi se smanjila lista čekanja - precizira on.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U turskoj bolnici radiće naši lekari

Izvor: TimockeVesti.net, 20.Feb.2011

Turska zdravstvena grupa “Adžibadem” ne odustaje od gradnje centra za kardiohirurgiju i radioterapiju u Srbiji. Bolnicu će opremiti najsavremenijom opremom, a vrednost investicije biće između 20 i 40 miliona evra. Plan je i da se zaposle naši lekari, kao i sve potrebno medicinsko osoblje, kaže...

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.