U školu kreće 70.000 prvaka

Izvor: Blic, 02.Apr.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U školu kreće 70.000 prvaka

BEOGRAD - Budući đaci prvaci će na testovima prilikom upisa u škole pokazati kako razmišljaju i zaključuju i sa kojim osnovnim znanjem ulaze u školske klupe. Osim sa decom, psiholozi će razgovarati i sa roditeljima i od njih dobiti osnovne podatke, kako o detetu tako i o porodici. Upis đaka u prvi razred osnovne škole počeo je juče i trajaće do 1. septembra.

U narednu školsku godinu upisaće se deca rođena od 1. marta 2004. do 28. februara 2005, a prema procenama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ministarstva prosvete, očekuje se da će u škole krenuti nešto više od 70.000 đaka, što je za oko 7.000 manje nego prošle godine. Od ovog broja 15.000 prvaka će školu upisati u Beogradu. „Test je podeljen od opšteg znanja do logičkih testova. Uključeno je sve što ulazi u intelektualni koeficijent deteta. Utvrđuje se i kako zaključuje, pa se proverava i verbalna sposobnost. Na kraju se rade logičke operacije", kaže Anđelko Kunarac, direktor beogradske Osnovne škole "Skadarlija”.

Povezane vesti: Od danas počinje upis đaka prvaka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.