U rangu sa najboljima – pokazne vežbe policijskih jedinica u Kuli

Izvor: RTS, 21.Jun.2019, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U rangu sa najboljima – pokazne vežbe policijskih jedinica u Kuli

Pokazne vežbe više policijskih jedinica, koji su svoje znanje i veštine prikazali polaznicima 19. i 20. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, održane su u Kuli. Vežbama u Kuli prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović koji je poručio budućim policajcima da je to dobra prilika da vide kako se njihova teorijska znanja primenjuju u praksi.
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Stefanović naveo je da je od velike važnosti da polaznici COPO od svojih budućih kolega saznaju nešto više o Specijalnoj antiterorističkoj jedinici, Žandarmeriji, Policijskoj brigadi, Interventnoj jedinici 92, Jedinici za obezbeđenje i drugim jedinicama policije.

Nakon vežbi, Stefanović je pohvalio i inovativni pristup u programu obuke COPO.
"Centar za osnovnu policijsku obuku svake godine unapređuje svoj program. Oni nisu ljudi koji dozvoljavaju da nešto što je bilo aktuelno pre pet ili deset godina bude aktuelno i danas, već prilagođavaju obuku savremenim uslovima delovanja policije i, zahvaljujući tome, budući policajci pored teorije imaju dosta prilika da vide i praksu", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Stefanović je obišao sa direktorom policije Vladimirom Rebićem sve radne tačke na pokaznoj vežbi i taktičko-tehničke zborove na kojima je bilo izloženo naoružanje i oprema, nakon čega su zajedno konstatovali da pripadnici policije danas imaju značajno bolju opremu, vozila, uniforme i naoružanje.

"Nastavljamo i sa obukama i sa opremanjem, jer želimo da naši policajci imaju najbolje moguće uslove, da imaju opremu u rangu sa najboljim svetskim jedinicama, a uveren sam da po svom znanju, kvalitetu i posvećenosti zaštite stanovnika Republike Srbije to već jesu", poručio je Stefanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.