U petak Sabor trubača zapadne Srbije na Tić polju

Izvor: Glas javnosti, 21.Jul.2011, 07:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U petak Sabor trubača zapadne Srbije na Tić polju

BEOGRAD - Na Tić polju na Zlatiboru od 22. do 24. jula održaće se Sabor trubača zapadne Srbije sa smotrom narodnog stvaralaštva.

Organizator manifestacije je Kulturno-sportski centar Čajetina, a pokrovitelji su Opština Čajetina i Turistička organizacija "Zlatibor".

Sabor počinje u petak večernjim koncertom duvačkih orkestara i kultuno umetničkih društava pod nazivom "Sviraj trubo svirala zadugo, za veselje i nizašta drugo".

U programu će učestvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << duvački orkestri Dejana Lazarevića iz Požege i Dejana Jevđića iz Rasne, kao i KUD-ovi "Zlatibor" iz Čajetine, "Riznica" iz Kraljeva i Fabrika reznog alata iz Čačka, a nastupiće i "Instabul turizam folklor" iz Instabula.

U subotu uveče je predviđena smotra narodnog stvaralaštva "Zaigraj, zapevaj" , u kojoj ucestvuju duvački orkestar Dejana Filipovića iz Požege, KUD "Zlatibor" iz Čajetine, frulaši Aco Marković i Marko Džambasović i - Udruženje građana "Era" iz Užica. Potom će uslediti koncert Marinka i Marka Rokvića.

Za nedelju je predvijen celodnevni program koji će ujutru početi "Trubačkom budilicom". Popodne je planirana trka konja livadama Tić polja, predstvljanje tradicionalne srpske trpeze i svečani defile duvačkih orkestara.

Na kraju sledi takmičenje duvačkih orkestara zapadne Srbije "Zlatibore, moj zeleni bore", koji je predtakmičenje za 51. Sabor u Guči.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.