Izvor: B92, 12.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U penziju svi koji moraju"

Beograd -- Ministar zdravlja kaže da svi u zdravstvu koji ispunjavaju uslove za penziju moraju u penziju.

"Svi koji po slovu zakona moraju u penziju, u penziju moraju i otići, što važi i za direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici Ninoslava Radovanovića. Uz svo uvažavanje Radovanovića, koji je veliki hirurg i koji je operisao 20.000 ljudi u ovoj zemlji, što ne treba zaboravljati, pravilo je pravilo", rekao je Milosavljević za Dnevnik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Osnovni moral nalaže da se ne ostaje duže u zdravstvenim ustanovama dok je na birou više od 1.000 nezaposlenih lekara. Ostajem pri tome, bez obzira na to o kome je reč", kaže Milosavljević.

Katedra Medicinskog fakulteta za kardiohirurgiju nedavno je donela odluku o penziosanju Radovanovića, koji je imao status redovnog profesora na Novosadskom univerzitetu, iako, prema tvrdnjama kolega, nikada nije održao ni predavanje ni ispit studentima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.