Izvor: Blic, 06.Avg.2016, 07:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovim zemljama deca i do 16 godina mogu da letuju BESPLATNO

Besplatan smeštaj za petogodišnjaka možete naći na skoro svuda, ali kad želite da i vaš tinejdžer putuje po sniženoj ceni, nećete imati veliki izbor.

- Starosna granica kako bi se ostvario popust ili besplatan smeštaj zavise od hotela do hotela i najčešće su u pitanju deca do šest godina. Ipak, većina njih nudi ove olakšice samo za jedno dete, dok uglavnom hoteli u Egiptu i Turskoj omogućavaju gratis boravak dvoje dece i imaju najvišu starosnu granicu. U tom smislu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najnezahvalnije za putovanje sa decom su Sicilija i Kipar - kažu iz agencije "Big Blu".

Većina turista dobro poznaje ovun problematiku.

- Mnogo je važno dobro pogledati sve ponude i dobro proračunati. Često se dešava da vas mnogo skuplji i kvalitetniji hotel izađe znatno jeftinije jer nudi besplatan smeštaj za decu do 12 ili 14 godina – kaže Beograđanka Suzana Rodić.

Ipak, prilikom razmatranja ovakvih aranžmana treba biti oprezan.

- Ono što je potrebno naglasiti i gde se uvek stvara zabuna jeste da dete ostvaruje popust isključivo u pratnji dve odrasle osobe. Takođe, često samo jedno dete može besplatno putovati, dok je za drugo umanjena cena. Zabuna se javlja i kod broja kreveta, jer ukoliko je aranžman besplatan za dete, verovatno ono neće imati svoj krevet. Podrazumeva se da će ono spavati sa roditeljima, jer se dodatni krevet naplaćuje - ističe direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić.

I on smatra da najpovoljnije uslove putovanja sa decom pružaju hoteli u Turskoj i Egiptu.

- Sve veći broj hotela u Španiji, Turskoj i Grčkoj nudi besplatan smeštaj i za decu do 12 godina, a u Turskoj i Egiptu moguće ga je naći i do 16 godina - kaže Seničić.

PLAĆATE AVIO KARTE I TAKSE

U pojedinim zemljama možete dobiti besplatne aranžmane za decu, ali morate da računate da ćete ipak platiti avio prevoz. I to ne samo punu cenu kartu, nego takođe i sve aerodromske takse. Avion ne plaćaju samo deca do dve godine.

U SRBIJI SAMO DO SEDAM GODINA

Pri odabiru destinacije, jedan od razloga za odlazak naših turista u inostranstvo, svakako su i popusti koji imaju deca. U Srbiji, skoro da nema ozbiljnijeg hotela koji nudi besplatan smeštaj za decu stariju od sedam godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.