Izvor: Blic, 09.Apr.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U maju počinje takmičenje pušača u ostavljanju cigareta

Takmičenje među pušačima u ostavljanju cigareta u okviru kampanje "Ostavi i pobedi", biće organizovano tokom maja, a nagrada je 36.500 dinara, saopšteno je danas iz Instituta za javno zdravlje Srbije.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti od 1. do 28. maja u lokalnim domovima zdravlja na teritoriji Srbije, u kojima će se učesnici na osnovu ispitivanja rangirati, a za istu nagradu takmičiće se i nepušači, čija će uloga biti motivisanje pušača da ostave cigarete. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Kampanja se organizuje u cilju širenja svesti o štetnosti duvanskog dima, kao i mobilisanja ljudi da ostave cigarete, jer pušenje sve više postaje vodeći faktor smrtnosti, a kod pušača je tri puta veći rizik od smrti nego kod nepušača.

Rizik od smrti povećeva se ako je osoba mlađa, a polovina pušača umire u srednjem životnom dobu i to u proseku gubeći oko 22 godine životnog veka, navedeno je u saopštenju.

U kampanji, osim Instituta za javno zdravlje Srbije, učestvuju Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, Komisija za prevenciju pušenja i Kancelarija za kontrolu duvana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.