Izvor: RTS, 20.Jul.2022, 23:39

U kojim oblastima je Univerzitet u Beogradu u prvih 500 na Šangajskoj listi

Univerzitet u Beogradu plasirao se među prvih petsto u 13 od ukupno 54 naučne oblasti na najnovijoj Šangajskoj listi po kojoj se rangiraju naučna polja.
Najbolji plasman Univerzitet u Beogradu ima u oblasti nauke o hrani i tehnologiji hrane - između 51. i 75. mesta.
Između 201. i 300. mesta Univerzitet u Beogradu zauzima u fizici, u oblastima nauke i tehnologije instrumentacije, veterine, javnog zdravlja i stomatologije.
U oblastima poljoprivrednih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nauka i kliničke medicine plasirao se između 301. i 400. mesta, a u matematici, ekologiji, farmaciji, psihologiji i obrazovanju od 401. do 500. mesta.
Šangajska lista po naučnim oblastima objavljuje se od 2009. godine, i to mesec dana pre rang-liste najboljih svetskih univerziteta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Univerzitet u Beogradu plasirao se u prvih 500 na Šangaskoj listi i to u 13 kategorija, a evo u kojoj oblasti je ostvario najbolji plasman

Izvor: Blic, 21.Jul.2022, 12:17

Univerzitet u Beogradu plasirao se među prvih petsto u 13 od ukupno 54 naučne oblasti na najnovijoj Šangajskoj listi po kojoj se rangiraju naučna polja, piše "RTS".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.