U čačanskoj bolnici smeštena 144 kovid pacijenta, preminulo dvoje

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 13:45

U čačanskoj bolnici smeštena 144 kovid pacijenta, preminulo dvoje

Na kovid odeljenjima čačanske bolnice trenutno je hospitalizovano 144 kovid pacijenta, u respiratornom centru nalazi se 16 bolesnika, a jedan sa najtežom kliničkom slikom je priključen na respirator.

U protekla 24 sata od posledica infekcije korona virusom preminula su još dva pacijenta, a reč je o muškarcu iz Čačka starom 66 godina i Ivanjičaninu. U čačanskoj bolnici evidentirano je 12 prijema, osam otpusta, bio je jedan transport na kliniku u Beogradu i dva u Ivanjicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U prijemno-trijažnoj ambulanti čačanske bolnice juče je evidentirano 128 pregleda, od čega 56 prvih.

Do sada preko 27.000 vakcinisanih Čačana

U Čačku je do sada prvu dozu vakcine primilo je 27.000 građana , dok je i preko 21.000 revakcinisanih, rekao je Aco Pajović, direktor Doma zdravlja u Čačku.

„Zaključno sa 10.4. imali smo 20.925 revakcinisanih i 26.212 vakcinisanih prvom dozom, a za ovih pet dana broj revakcinisanih prešao je 21.000, dok je 27.000 građana vakcinisano prvom dozom.

Pajović je dodao da je bilo kašnjenja sa isporukom druge doze Ruske vakcine Sputnjik , koja stiže danas , tako da će građani biti pozvani da prime vakcinu.

„Ne kasni se sa revakcinom, ona se redovno vrši, kao i vakcinacija za građane do četiri koji su prijavljeni preko e uprave. Očekujemo nove količine vakcina i za građane koji nisu prijavljeni”, istakao je Pajović.

On je napomenuo da 70 vakcina Astra zeneka mogu primiti građani koji nisu prijavljeni preko e uprave.

„Neophodno je da svi zainteresovani za vakcinu ovog proizvođača prijave u Dom zdravlja kako bi bili upisani i pozvani u trenutku kada se formira grupa od deset građana, jer u trenutku otvaranja vakcine neophodno je da se ona odjednom i potroši” , dodao je dr Pajović.

Kada je reč o simptomima koje imaju vakcinisani građani , dr Pajović napomenuo da su najsličniji kijavici i i dodao u Čačku protekli vikend protekao mirno sa brojem prvih pregleda koji je znatno manji, između 70 i 80.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.