U Valjevu odstrelili 300 lisica

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 09.Feb.2011, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Valjevu odstrelili 300 lisica

VALJEVO - Članovi Lovačkog društva "Braća Nedić" u Valjevu odstrelili su prošle godine u svojim lovištima više od 300 lisica, a očekuju da će ove godine odstreliti još više.

Nažalost, broj lisica se i dalje povećava, kaže član uprave lovačkog društva dr Slavoljub Mladenović, i dodaje da je samo u poslednjoj akciji oko 200 lovaca iz lovačke jedinice "Carić" odstrelilo 13 lisica.

- Lisica, osim lovaca, nema drugog neprijatelja. Povoljni uslovi za njihov razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u našem kraju utiču da se broj ovih predatora iz godine u godinu povećava, pa očekujemo da ćemo ove godine nadmašiti prošlogodišnju cifru od 300 odstreljenih lisica - rekao je Mladenović.

On naglašava da je smanjivanje broja lisica neophodno, jer one, pored toga što nanose štetu seoskim domaćinstvima, masovno uništavaju zečeve, fazane, srne i drugu divljač u lovištima, koje valjevski lovci brižljivo neguju.

Zbog svega toga, valjevski lovci u organizovanju hajki na lisice često pozivaju u pomoć i lovce iz drugih krajeva Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.