U Srbobranu sutra protest zbog radova NIS-a

Izvor: Akter, 02.Jun.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbobranu sutra protest zbog radova NIS-a

Grupa građana iz Srbobrana najavila je za sutra protest protiv radova koje Naftna industrija Srbije (NIS) izvodi na teritoriji te opštine, a koji, kako su naveli, ugrožavaju sigurnost i normalan život stanovnika

Organizatorka protesta Andrijana Milošev rekla je za agenciju Beta da će se građani sutra okupiti ispred kuće gde se nalazi ulaz u spornu bušotinu NIS-a.

"Održaćemo miran protest i zahtevati da nam se obrati neko iz Ministarstva rudarstva i energetike, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << jer nas ignorišu već godinu dana", rekla je Milošev dodavši da građanima u Srbobranu smetaju teške mašine i kamioni NIS-a, kao i celodnevni radovi.

"Mir nam je ugrožen tokom celog dana i cele noći, jer oni rade 24 časa. Dižu buku, prašinu, ugrožavaju bezbednost u saobraćaju. Za nas ovde i pod takvim uslovima nema života", kazala je Milošev.

Prema njenim rečima, građani su pokušali da razgovaraju i sa predstavnicima NIS-a, ali im je iz te kompanije poručeno da mogu samo da ih tuže.

"Tražimo ili da proglase to industrijskom zonom, pa da nas isele odavde, ili da NIS prestane sa radovima", kazala je Milošev.

Kako je navela, građani su se obratili i predsedniku opštine, koji im je odgovorio da je uradio sve što je u njegovoj moći, kao i instituciji Pokrajinskog ombudsmana, gde im je rečeno da nemaju ingerencije za rešavanje njihovih problema.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

U Srbobranu blokirali bušotinu NIS-a

Izvor: Mondo, 03.Jun.2015, 11:53

Nekoliko desetina građana Srbobrana blokiralo je jutros ulaz u jednu od bušotina Naftne industrije Srbije (NIS) u tom mestu...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock..Oni su za agenciju Beta rekli da do 20.00 neće dopuštati kamionima NIS-a da uđu u parcelu u kojoj ta kompanija izvodi radove..."Zameramo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.