U Srbiji povećan broj gojaznih, onih koji puše i piju

Izvor: BKTV News, 17.Jul.2014, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji povećan broj gojaznih, onih koji puše i piju

U Srbiji 22,1 odsto odraslog stanovništva i 13,7 odsto dece je gojazno, 34,7 odsto stanovništva svakodnevno puši, dok 54 odsto stalno ili povremeno konzumira alkohol, pokazali su preliminarni rezultati istraživanja zdravlja stanovništva.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar kazao je na današnjem predstavljanju rezultata istraživanja sprovedenog prošle godine, da je ovo treće istraživanje tog tipa i da je usklađeno sa evropskim standardima, što će omogućiti Srbiji da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se poredi sa ostalim evropskim zemljama.
U odnosu na 2006. godinu, kada je poslednji put sprovedeno istraživanje, broj gojaznog odraslog stanovništva povećan je sa 17,3 na 22,1 odsto dok je broj gojazne dece povećan sa 8,5 na 13,7 odsto.
“Ovi podaci nam govore da u narednom periodu veliku pažnju treba da posvetimo rešavanju ovog javno zdravstvenog problema, uključivanjem svih činilaca u društvu, od porodice, državne vlasti, lokalnih samouprava do zdravstvenih radnika”, rekao je Lončar.
On je naglasio da će Ministarstvo zdravlja kroz pojačane mere prevencije i promociju zdravih stilova života raditi na zajedničkom cilju, a to je bolje zdravlje građana Srbije.
Izvor: tanjug.rs
The post U Srbiji povećan broj gojaznih, onih koji puše i piju appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.