U Srbiji oblačno vreme, povremeno sa slabom kišom

Izvor: S media, 06.Apr.2010, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji oblačno vreme, povremeno sa slabom kišom

Na području Srbije preovladjuje oblačno vreme, sa slabom kišom povremeno, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Na području Srbije preovladjuje oblačno vreme, sa slabom kišom povremeno, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Na Kopaoniku provejava sneg. Preko planinskih prevoja je, zbog niske oblačnosti, smanjena vidljivost.

Putnička vozila se na graničnim prelazima zadržavaju do 30 minuta. Granični prelaz Bogojevo će od danas do 17. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << aprila biti zatvoren zbog radova na krovnoj konstrukciji. U ovom periodu saobraćaj će biti potpuno obustavljen.

Na putevima kroz klisure i useke učestali su odroni.

A M S S upozorava na odrone na Djerdapskoj magistrali, a naročito na deonicama kod Dobre, na Boljetinskom Brdu i u blizini Donjeg Milanovca.

Odrona ima i na Ibarskoj magistrali - kroz Ovčarsko-kablarsku, Sićevačku, Grdeličku i Drensku klisuru, zatim na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, kod Blagojevog kamena, na M-2 Kosovska Mitrovica-Ribarići-granica sa Crnom Gorom i M-22/3 Raška-Kosovska Mitrovica, kao i na regionalnim putevima u višim

predelima područja Ivanjice.

Na snazi je zabrana saobraćaja preko mosta "Gazela" u oba smera za sve teretna vozila preko 3,5 tone.

Teretna vozila, čija je ukupna težina preko 3,5 tone, koja iz pravca Sremske Mitrovice ili Novog Sada idu ka Nišu, usmeravaju se na autoput E-70 do petlje za obilaznicu oko Beograda, zatim na obilaznicu, na most preko Save kod Ostružnice i dalje obilaznicom ili do Ibarske magistrale ili do Bubanj Potoka i dalje na autoput E-75, deonica Beograd-Niš.

Ukoliko idu za Banat, teretna vozila ukupna težine preko 3,5 tone, posle prelaska mosta kod Ostružnice, mogu da se isključe na novi put Obrenovac-Beograd, do mostarske petlje, zatim da nastave Savskom, Karadjordjevom, Bulevarom Vojvode Bojovića, Dunavskom i Bulevarom Vojvode Despota Stefana do Pančevackog mosta.

Teretna vozila težine preko 3,5 tone, koja iz pravca Niša idu prema Novom Beogradu, preusmeravaju se u Bubanj Potoku na obilazni put oko Beograda, ka mostu preko Save kod Ostružnice i dalje do uključenja na AP E-70, izmedu petlji Dobanovci i Aerodroma "Nikola Tesla".

I sva teretna vozila težine preko 3,5 tone, koja iz Beograda i okoline, kao i iz Banata, idu ka Novom Beogradu, Novom Sadu ili Sremskoj Mitrovici, preusmeravaju se na most preko Save kod Ostružnice, na obilaznicu i AP E-70 ili AP E-75.

Zbog klizišta je izmenjen saobraćaj na autoputu E-75, na deonici od Vrčina do Malog Požarevca, kod Begaljičkog brdao.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona i oni se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Radi se na popravci nadvožnjaka na magistralnom putu M-7, deonica Novi Sad-Zrenjanin, a saobraćaj će se obavljati naizmeničnim propuštanjem dok traju radovi, kako se očekuje do 15. maja.

Na magistralnom putu M-22, deonica Novi Sad - Srbobran, potpuno je obustavljen saobraćaj preko starog, Sentandrejskog nadvožnjaka i saobraćaj je usmeren na novi.

U toku su radovi na pešačkim stazama na mostu preko Tise, na magistralnom putu M-7, deonica Novi Sad-Zrenjanin.

Zbog oštećenja nadvožnjaka u Pančevu, na Novoseljanskom putu, zabranjeno je kretanje teretnim vozilima preko 3,5 tone nosivosti.

Na magistralnom putu M-5 Čačak-Požega-Užice, na deonici Uzići-Požega-Asanovac, kolovoz je oštećen što iziskuje sporiju vožnju.

Na magistralnom putu M-5, deonica Požega-Užice, u Uzićima, kod skretanja za Zlakusu, saobraćaj je usporen zbog klizišta.

Zbog radova na raskrsnici magistralnog puta M-5 i regionalnog R-102, saobraćaj je preusmeren kroz grad Kruševac.

Zbog klizišta, na delu magistralnog puta M-21, na obilaznici oko Valjeva, vozila se usmeravaju kroz Valjevo.

Zbog radova na mostu preko Zapadne Morave na magistralnom putu M-5, deonica Preljina-Kraljevo (na ulazu u Adrane), saobraćaj se obavlja naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na sanaciji mosta preko Zapadne Morave, na ulazu u Kraljevo, na magistralnom putu M-23.1, deonica Kragujevac-Kraljevo preko Vitanovca, saobraćaj je potpuno obustavljen.

Radi se na sanaciji mostova preko reke Crni Timok na magistralnom putu M-5, deonica Paraćin-Zaječar.

Usled oštećenja mosta na magistralnom putu M-2, na 15. kilometru od Ribarića ka Rožaju, na delu kod Špiljana, saobraćaj je usporen i obavlja se obilaznicom.

Na deonici magistralnog puta M-2 Rožaje-Kosovska Mitrovica, u zoni graničnog prelaza Mehov Krš, saobraćaj je izmenjen zbog radova.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji oblačno vreme, povremeno sa slabom kišom

Izvor: Kurir, 06.Apr.2010

BEOGRAD, 6. aprila 2010. (Beta) - Na području Srbije preovlađuje oblačno vreme, sa slabom kišom povremeno, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Na Kopaoniku provejava sneg. Preko planinskih prevoja je, zbog niske oblačnosti, smanjena vidljivost. Putnička vozila se na graničnim prelazima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.