U Srbiji 158 nastavnika koji nemaju časove

Izvor: Politika, 14.Sep.2011, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji 158 nastavnika koji nemaju časove

BEOGRAD – Ministarstvo prosvete i nauke pokušaće da zaposlene koji nisu imali pun fond časova u prošloj školskoj godini preusmeri na mesta za koja u obrazovnom sistemu postoji potreba, izjavio je danas ministar Žarko Obradović.

U Srbiji je zaposleno 158 nastavnika koji nisu imali fond časova i njih 4.867 koji nisu imali pun fond u prošloj školskoj godini, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Obradović je istakao da je Ministarstvo, u saradnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa sindikatima, 15. avgusta formiralo listu tehnoloških viškova na osnovu koje je, kao i potreba koje su za nastavnim kadrom uputile školske uprave, rasporedilo 2.205 nastavnika koji nisu imali pun fond časova.

Pored toga, u ovom trenutku postoji potreba za 2.630 kadrova koji će držati nastavu u smanjenom obimu i 1.151 koji će imati pun fond časova, naveo je ministar.

Za 158 nastavnika koji nemaju fond, ministarstvo će proveriti da li ispunjavaju uslove za penziju, da li se mogu uklopiti potrebe nastave ili će dobiti otpremninu, istakao je on.

Obradović je rekao da se već tri godine u obrazovnom sistemu sprovodi racionalizacija odelenja, škola i zaposlenih i da je, u odnosu na taj proces mali broj nastavnika koji ne drže nastavu ili nemaju pun fond časova.

U odnosu na podatke kojima na osnovu izveštaja školskih uprava raspolaže ministarstvo, Obradović je ocenio da „u medijima postoje netačni i nepotpuni podaci koji unose zbrku i zebnju među prosvetne radnike”.

Beta

objavljeno: 14.09.2011

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji 158 nastavnika nema časove

Izvor: Mondo, 14.Sep.2011

Ministarstvo prosvete i nauke pokušaće da zaposlene koji nisu imali pun fond časova u prošloj školskoj godini preusmeri na mesta za koja u obrazovnom sistemu postoji potreba, izjavio je danas ministar Žarko Obradović.

Nastavak na Mondo...

(Re)organizacija nastavnika

Izvor: RTS, 14.Sep.2011

Zaposleni nastavnici koji nisu imali pun fond časova u prošloj godini, Ministarstvo prosvete će da preusmeri na mesta za koje u obrazovnom sistemu postoji potreba, izjavio ministar Obradović...Ministarstvo prosvete i nauke pokušaće da zaposlene koji nisu imali pun fond časova u prošloj školskoj...

Nastavak na RTS...

ČASOVE NEMA 158 NASTAVNIKA!?

Izvor: Kurir, 14.Sep.2011

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete i nauke pokušaće da zaposlene koji nisu imali pun fond časova u prošloj školskoj godini preusmeri na mesta za koja u obrazovnom sistemu postoji potreba, izjavio je ministar Žarko Obradović...U Srbiji je zaposleno 158 nastavnika koji nisu imali fond časova i njih...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.