Izvor: Blic, 01.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji 12,8 odsto starijih od 70 godina nema primanja

U Srbiji 12,8 odsto starijih od 70 godina nema nikakvih primanja i živi veoma teško, rekla je danas predstavnica nevladine organizacije (NVO) "Viktorija" iz Kruševca na sastanku sa ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem.



Ljajić se sastao sa predstavnicima Humanasa, mreže NVO za unapređenje položaja starih osoba u Srbiji povodom 1. oktobra, Međunarodnog dana starih.

Pored teškog socijalnog položaja, nerešenih stambenih pitanja i odlaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mladih sa sela, problem starijih predstavlja i manjak zdravstvenog osoblja po zabačenim selima, navedeno je u saopštenju Ministarstva rada.

U Srbiji živi 1,2 miliona starijih od 65 godina.

Ministar Ljajić je naglasio da stari ne smeju da budu tretirani kao teret društva već kao njegov integralni deo. On je podsetio da je Vlada Srbije prošle godine usvojila Nacionalnu strategiju o starenju koja predviđa mere države do 2015. godine kao i da brzina njihovog sprovođenja zavisi od ekonomske snage društva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.