Izvor: B92, 09.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji 1.200 obolelih od HIV/side

Novi Sad -- U Srbiji živi oko 1.200 obolelih od side, a u Vojvodini 200.

Na konferenciji za novinare, koordinator omladine JAZAS-a Novog Sada Vukašin Grozdanović je rekao da i u susedstvu, u Rumuniji, broj obolelih iz godine u godinu raste i veći je od 40.000 ljudi.

Konferencija je organizovana povodom trećeg Regionalnog samita mladih jugoistočne Evrope u prevenciji HIV/AIDS-a, čiji je organizator omladina JAZAS-a. Skup će biti održan na Pravnom fakultetu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novom Sadu od 8. do 12. jula.

Tokom samita Novi Sad će posetiti 40 mladih ljudi iz 11 zemalja regiona i predstavnici iz Slovačke, Španije, Somalije i Jermenije koji se aktivno bave problemima HIV/AIDS-a.

Projekat Omladine JAZAS-a podržali su vojvođanski Sekretarijat za zdravstvo i socijalnu politiku i Sekretarijat za sport i omladinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.