U Šapcu neplatišama skidaju vodomere

Izvor: Glas javnosti, 06.Sep.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Šapcu neplatišama skidaju vodomere

ŠABAC - Zbog velikog duga građana i privrede, šabački vodovod je počeo da skida vodomere neplatišama, a građani kažu da su računi sporni. Zaštitnik šabačkih građana Miloš Mijailović reagovao je na takvu odluku jer se skidanjem vodomera krši osnovno ljudsko pravo, jer je voda opšte dobro.

"Vodomer je privatno vlasništvo svakog građanina. Bez njegove saglasnosti niko ne sme da mu ga skine, jer je to neka vrsta krađe. Iz aspekta ljudskih prava je problematično isključivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << vode, pošto je jedno od osnovnih ljudskih prava pravo na pristup vodi", kaže Mijailović.

Direktor Šabačkog vodovoda Dragorad Mijatović kaže da su zbog duga građana, koji sada premašuje 160 miliona dinara, morali neplatiše da isključe sa mreže, na šta imaju pravo prema važećoj odluci grada Šapca.

Mijatović ne poriče da su skidali vodomere, ali ističe da sada razmišljaju o alternativnim rešenjima kako bi građane koji ne plaćaju račune naterali da izmire obaveze. Neki građani, s druge strane, najavljuju tužbe da bi sud potvrdio sumnju da su računi koje dobijaju sporni.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.