U Prištini šest sati grejanja dnevno

Izvor: Politika, 04.Jan.2011, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prištini šest sati grejanja dnevno

PRIŠTINA – Građani Prištine ciji stanovi se greju preko daljinskog sistema, grejanje imaju samo šest sati dnevno - tri ujutru i tri uveče.

Zbog velikih dugova korisnika centralnog grejanja, koji iznose više od 15 miliona evra, prištinska kompanija za daljinsko grejanje "Termokos" nema novca za kupovinu mazuta.

I Kliničko-bolnički centar (KBC) Prištine grejanje ima samo šest sati dnevno, a pacijenti se snalaze kako mogu, korišćenjem električnih grejalica, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << su oni čije je stanje bolje, poslati kući.

Portparolka "Termokosa" Zana Efendija izjavila je za prištinske medije da je to preduzeće dobilo 150 hiljada evra od Ministarstva finansija, a od Opštine Priština 300 hiljada evra, ali ta sredstva nisu rešenje za situaciju u kojoj se nalaze.

"Do kraja grejne sezone potrebno je obezbediti još 5 miliona evra, čime bi se omogučio završetak sezone onako kako je predviđeno, 15. aprila ove godine", kazala je Efendija.

Prema njenim rečima, i pod ovakvim režimom grejanja, zalihe goriva su dovoljne za samo sedam dana.

Efendija je kazala da će, ukoliko se prekine grejanje grada, KBC koristiti "priručna postojenja" i kao gorivo koristiti naftu.

U "Termokosu" ne isključuju mogučnost da, ukoliko se ne obezbede potrebna finansijska sredstava, pre roka završi grejna sezona.

Beta

objavljeno: 04.01.2011

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Prištini grejanje samo "u špicu"

Izvor: Mondo, 04.Jan.2011

Stanovnici Prištine preko daljinskog sistema grejanje imaju samo po tri sata ujutru i tri uvečem jer je dug toplanama narastao na 15 miliona evra. Po šest sati grejanje i u bolnicama.

Nastavak na Mondo...

Žitelji Prištine imaju grejanje samo šest sati dnevno

Izvor: SrbijaNet.rs, 04.Jan.2011

Žitelji Prištine imaju dnevno samo šest sati grejanje, tri sata ujutru i tri sata uveče, zbog nedostatka mazuta i para kojim bi se platile nove količine goriva. Uoči smene dve godine, gradske vlasti su pomogle toplanu "Termokos" sa više od 300.000 evra, od

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.