Izvor: B92, 05.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pančevu opet veliko zagađenje

Pančevo -- U Pančevu je večeras ponovo zabeleženo veliko zagađenje vazduha benzenom i toluenom.

Aparati opštinskog sistema za praćenje zagađenja zabeležili su, na mernom mestu Vojlovica u blizini fabrika južne industrijske zone, nagli rast benzena na 81,3 mikrograma po metru kubnom vazduha, dok je toluen dostigao 84,3 mikrograma.

U opštinskom Centru za obaveštavanje agenciji Beta su rekli da su primili veliki broj poziva građana koji su se žalili na neprijatne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mirise. Za sada uzrok zagađenja nije poznat.

Nikčević: Sutra rezultati zagadjenja vazduha

Direktor uprave za zaštitu životne sredine ministarstva nauke Srbije Miroslav Nikčević izjavio je večeras, povodom informacije da je u Pančevu došlo do zagadjenja vazduha benzenom i toluenom, da se ti podaci proveravaju i da će sutra biti poznati rezultati.

"Inspekcija radi trenutno svoj posao i ukoliko utvrdimo da je došlo do prekoračenja zakona u smislu tehnološkog postupka ili bilo čega, podnećemo ili krivičnu prijavu ili prijavu za privredni prestup. S obzirom da postoji vrlo velika mogućnost da je emisija ovih gasova došla iz otpadnih voda same Petrohemije, obavestili smo kolege iz republičke vodoprivredne inspekcije i oni bi trebalo sutra da izađu na teren".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.