U Pakistanu uhapšena 11-godišnja devojčica za spaljivanje Kurana

Izvor: Vostok.rs, 20.Avg.2012, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pakistanu uhapšena 11-godišnja devojčica za spaljivanje Kurana

20.08.2012. -

Pakistanska policija je uhapsila 11-godišnju hrišćansku devojčicu, optuženu za spaljivanje stranica iz Kurana. Predstavnici hrišćanske zajednice tvrde da devojčica ima Daunov sindrom. Ona je uhapšena na zahtev besne rulje, koja je pretila da će spaliti domove lokalnih hrišćana, koji se nalaze na periferiji pakistanskog glavnog grada Islamabada. Devojčicina porodica i njihovi rođaci su, zbog bezbednosti, napustili svoje domove.

Prema zakonima Pakistana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << koji mnogi nazivaju kontroverznim, osoba može dobiti doživotnu kaznu zatvora za namerno skrnavljenje Kurana. Mnogi od optuženih za bogohuljenje su bivali ubijeni od strane besnih građana.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/colincookman/cc-by-nc-sa 3.0    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.