U Nišu izgorelo šest stanova, grad će pomoći porodicama

Izvor: B92, 09.Apr.2021, 10:01

U Nišu izgorelo šest stanova, grad će pomoći porodicama

U velikom požaru koji je sinoć zahvatio nekoliko montažnih kuća u ulici Aleksandra Medvedeva kod Građevinske škole, izgorelo je 6 stanova, čime je 10 porodica ostalo bez krova nad glavom. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obećava da će naći trajno rešenje za ove prodice.

Veliki požar koji je sinoć zahvatio nekoliko montažnih kuća u ulici Aleksandra Medvedeva, ostavio je 10 porodica, odnosno 40 ljudi među kojima ima i dece bez krova nad glavom, prenosi Naisus.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Oni su sinoć, prema rečima gradonačelnice Sotirovski, smešteni u Sigurnu kuću. Takođe,kako je rekla, deo prihvatilišta koje se nalazi u centru Mara je oslobođen, a za alternativu je izabran Romski kulturni centar, rekla je sinoć Sotirovski.

Dodala je da oni verovatno neće imati mogućnosti da se vrate u svoje kuće.

"Videćemo na koji način Grad može trajno da im pomogne. Verovatno će to biti stanovi za socijalno stanovanje koje imamo, da vidimo na koji način ćemo da ih rasporedimo, ali ono što je najbitnije, neće ostati ni na hladnom, niti će ostati gladni i žedni. Za toliko Grad može da pomogne", kazala je.

Sinoć je oko 19.40 izbio veliki požar u ulici Aleksandra Medvedeva, koji je zahvatio nekoliko montažnih kuća, a 10 porodica, odnosno 40 ljudi, među kojima ima i dece je ostalo bez krova nad glavom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.