Izvor: Danas, 08.Jun.2015, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu epidemija morbila

Niš - U Nišu je registrovana epidemija morbila, jer je od oko 350 prijavljenih slučajeva u celoj Srbiji, 200 evidentirano u tom gradu, javljaju agencije.

Prema rečima direktora Zavoda za zaštitu javnog zdravlja u Nišu, epidemiologa Bratislava Tiodorovića, najviše obolelih je među nevakcinisanim osobama. "Među obolelima je 80 odsto nevakcinisanih osoba a među njima dominiraju pacijenti starosti između 20 i 40 godina koji ili nisu vakcinisani ili su dobili samo jednu dozu >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << vakcine, što je praktikovano od 1971. do 1991. godine", objasnio je Tidorović i dodao da će epidemija na jugu Srbije trajati još nekoliko meseci, dok u severnom delu zemlje, gde se pojavila još u novembru prošle godine, sada jenjava. "Trenutno oboleli pacijenti od morbila u retkim slučajevima su deca i kod njih su komplikacije ove bolesti opasnije od same bolesti. To mogu biti zapaljenje pluća ili zapaljenje moždanica i mozga", dodao je Tiodorović.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.