U Nemačkoj znatan pad broja azilanata iz Srbije

Izvor: Blic, 15.Mar.2011, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nemačkoj znatan pad broja azilanata iz Srbije

Broj građana Srbije koji traže politički azil u Nemačkoj u februaru je drastično smanjen u odnosu na prethodne mesece.

Kako je saopštilo Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova u Berlinu, prošlog meseca je 365 državljana Srbije u Nemačkoj podnelo zahtev za dobijanje azila.

U januaru je ih je još bilo 499, u decembru prošle godine 711, u oktobru 2010. čak 1.083. Više od 95 odsto ovih ljudi su pripadnici romske etničke grupe.

Naglo povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << broja azilanata iz Srbije od ukidanja viznog režima krajem 2009. godine, posebno tokom prošle jeseni, bilo je razlog zbog kojeg su vlasti u Nemačkoj, kao i predstavnici Evropske unije (EU) upozorili da bi mogla da bude preispitana odluka o stavljanju na belu šengensku listu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.