U Kuršumliji počela sa radom fabrika za proizvodnju složenih borbenih sistema

Izvor: RTS, 13.Jun.2020, 13:55

U Kuršumliji počela sa radom fabrika za proizvodnju složenih borbenih sistema

Fabrika za mašinsku obradu metala, koja je za samo šest meseci sagrađena u Kuršumliji, uposlila je 80 radnika i danas je zvanično počela da radi.
U toj fabrici će se proizvoditi vojna oklopna vozila "Miloš" i "Lazar".

Otvaranje fabrike složenih borbenih sistema za mnoge je nada u bbudućnost Kuršumlije. 
"Mi sada već imamo oko 800 ljudi više zaposlenih u Kuršumliji nego 2012. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine, a sa ovakvim investicijama, to će da bude preko 1.500 uposlenih radnika, što je velika stvar za Kuršumliju", rekao je predsednik te opštine Rodoljub Vidić.
U toj fabrici posao je dobilo 80 radnika. U drugoj fazi biće izgrađeno još pet hala u kojima će posla biti za još 300 radnika.
"Odbrambena industrija Srbije na ovaj način pokazuje koliko je dragoceno sačuvati. Vojska Srbije je srećna kada vidi da naša odbrambena industrija je u stanju da proizvede najsloženije borbene sisteme", izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.
Ukupna vrednost investicije je 45 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Otvorena fabrika za proizvodnju složenih borbenih sistema u Kuršumliji

Izvor: B92, 13.Jun.2020

Kuršumlija -- Fabrika za mašinsku obradu metala, koja je za samo šest meseci sagrađena u Kuršumliji, uposlila je 80 radnika i danas je zvanično počela da radi...U toj fabrici će se proizvoditi vojna oklopna vozila "Miloš" i "Lazar"...Otvaranje fabrike složenih borbenih sistema za mnoge je nada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.