Izvor: B92, 08.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Krivaji nema opasnosti

Bačka Topola -- U rečicu Krivaju u Bačkoj Topoli izlivena je bezopasna materija koja ne ugrožava biljke i životinje, kažu u vodoprivrednoj inspekciji.

U Bačkoj Topoli juče su ekolozi upozorili na pojavu nepoznate materije u Krivaji, koja je promenila boju, što je izazvalo zabrinutost građana.

Načelnik republičke vodoprivredne inspekcije za Vojvodinu Dušan Jovanović naveo je da je inspekcija na terenu konstatovala da je reč o bentonitu, materiji koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispuštena prilikom bušenja bunara za pijaću vodu, a uobičajeno je da se koristi u te svrhe.

Ona je izmenila boju vode i nije opasna za živi svet u Krivaji, precizirao je Jovanović.

On je istovremeno najavio da će inspekcija izdati rešenje o zabrani ispuštanja isplake koja nastaje prilikom bušenja bunara u vodotok Krivaje i zatražiti da se ta otpadna materija na drugi, za to predviđen način, deponuje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nije ugrožen biljni i životinjski svet

Izvor: Kurir, 09.Jul.2008, 08:37

BAČKA TOPOLA - U rečicu Krivaju u Bačkoj Topoli izlivena je bezopasna materija koja ni na koji način nije mogla ugroziti biljni i životinjski svet u njoj, izjavio je načelnik republičke vodoprivredne inspekcije za Vojvodinu Dušan Jovanović. U Bačkoj Topoli u ponedeljak su ekolozi upozorili...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.