U DUNAVU JOŠ UVEK NEMA ZAGAĐENJA

Izvor: Kurir, 12.Okt.2010, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U DUNAVU JOŠ UVEK NEMA ZAGAĐENJA

SOMBOR - Dunav na ulazu u Srbiju još nije zagađen otrovnim muljem iz Mađarske, pokazale su analize vode koje je danas uradio Zavod za javno zdravlje iz Sombora. Načelnica Centra za higijenu i humanu ekologiju tog zavoda Dragoslava Čubrilo kazala je da su uzorci uzeti i iz Dunava i iz Bajskog kanala i da su u oba slučaja danas izmerene vrednosti jednake onima koje su izmerene juče.

"Dunavska voda ocenjena je vodom drugog kvaliteta, što je uobičajena vrednost za tu reku", kazala >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je Čubrilo i dodala da je na Dunavu pH vrednost izmerena jutros iznosila osam, a na Bajskom kanalu 7,5, kao i da su ostali parametri i nepromenjeni u odnosu na juče. Najavila je da će analiza dunavske vode na teške metale biti završena sutra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.