U CG HOĆE DA PONIŠTE SRPSKU AZBUKU!

Izvor: Kurir, 06.Feb.2012, 08:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U CG HOĆE DA PONIŠTE SRPSKU AZBUKU!

U Crnoj Gori je ponovo na pomolu zaoštravanje odnosa povodom pitanja jezika, nakon što je probijen rok (1. januar) za pripremu nastavnih programa za predmet crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik za osnovne i srednje škole.

BEOGRAD - Pičvajz zbog srpskog jezika!

U Crnoj Gori je ponovo na pomolu zaoštravanje odnosa povodom pitanja jezika, nakon što je probijen rok (1. januar) za pripremu nastavnih programa za predmet crnogorski-srpski, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bosanski i hrvatski jezik za osnovne i srednje škole.

Predsednik Komisije za izradu programa Nataša Gazivoda krivi srpske predstavnike.

- Opozicione partije pokušavaju da preko predstavnika u komisiji suspenduju ustavni položaj crnogorskog i da nametnu apsolutnu dominaciju srpskog jezika - tvrdi Gazivoda.

Dragan Koprivica, Lidija Tomić i Goran Radonjić, s druge strane, odbacuju ove optužbe.

- Neko želi da poništi srpsku azbuku i dovede do gubljenja identiteta srpskog jezika - ističe Dragan Koprivica.

Goran Radonjić ocenjuje da „ta logika jedan predmet, jedan jezik, jedan narod, jedna država liči na jedan Rajh“.

(R. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.