U Beogradu obeležen 9. Maj – Dan pobede nad fašizmom

Izvor: BKTV News, 09.Maj.2012, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu obeležen 9. Maj – Dan pobede nad fašizmom

Nizom manifestacija i u Beogradu je obeležen 9. Maj – Dan pobede nad fašizmom. Predsednik Gradskog odbora Pokreta SNAGA SRBIJE – BK Beograd, Velibor Stević u pratnji stranačkog rukovodstva (Gordana Karić, generalni sekretar, Persa Minjović, predsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora, Miloš Vučinić, Zlata Lončar Ćetković članovi IO GO i Mitar Radulović, sekretar omladinske organizacije) položio je venac na grob oslobodiocima Beograda.
Pre tačno 67. godina, na današnji dan, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Evropi je okončan Drugi svetski rat. Ovaj datum i posle toliko godina naša srca puni ponosom i bolom. Ne samo zbog jugoslovena koji su poginuli oslobađajući srpsku prestonicu već i zbog sovjetskih vojnika koji su, boreći se protiv fašizma, stradali daleko od svoje otadžbine. U znak sećanja i zahvalnosti venac, tradicionalno, polažemo i na njihov grob poruka je predstavnika Pokreta SNAGA SRBIJE-BK sa ove manifestacije.
Pored predstavnika Vlade Republike Srbije vence su položili i Aleksandar Vasiljevič Konuzin, ambasador Ruske Federacije u Beogradu, Viktor Nedopas, ambasador Ukrajine kao i Vladimir Čušev ambasador Belorusije u Beogradu.



 
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.