Izvor: Glas javnosti, Beta, 29.Sep.2010, 07:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Austriji udomljena 93 psa iz Loznice

LOZNICA - Društvo za zaštitu životinja "Lunja" iz Loznice udomilo je u Austriji još 21 psa lutalicu iz tog mesta. Predsednica društva Rada Živanović rekla je novinarima da su od početka godine zahvaljujući saradnji sa društvom za zaštitu životinja "Atin" iz Beča, nove vlasnike u Austriji dobila ukupno 93 psa iz lozničkog azila.

Saradnja je počela 3. januara, kada su predstavnici društva "Atin" preuzeli prvu grupu od 15 pasa i kolegama u Loznici dopremili kombi pun opreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i pribora za azil, kao i hranu i lekove za pse.

Živanovićeva je navela da će do kraja godine još 15 ostavljenih pasa biti zbrinuto u Austriji, što se uklapa u planove "Lunje" da u 2010. godini u zemlje Evropske unije udomi najmanje 100 napuštenih životinja.

Sve ove životinje bile su smeštene u privremenom prihvatilištu za ostavljene pse koje je Gradska uprava u Loznici u januaru prošle godine otvorila na lokaciji Jarcan. Trenutni kapacitet azila je 200 mesta, a planirano je da uskoro bude proširen za još deset boksova sa novih 100 mesta.

Azil funkcioniše u okviru Javnog komunalnog preduzeća "Naš dom", a za njegovu izgradnju i održavanje lokalna vlast je prošle godine izdvojila 2,7 miliona dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.