Izvor: B92, 28.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužioca podržao sindikat pravosuđa

Beograd -- Posle priče B92 o nelegalnoj suspenziji tužioca trećeg opštinskog suda Gordane Čolić, tužioca je podržao i sindikat pravosuđa.

Gordana Čolić je optužila ministra pravde Zorana Stojkovića, kao odgovornog za njenu ostavku. Sindikat pravosuđa upozorava javnost da pritisak na pravosuđe više ne predstavljaju zaostali javnotužilački ili sudski predmeti i nedostatak finansijskih sredstava, već politički pritisci koji predstavljaju ozbiljnu prepreku za uspostavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladavine prava.

To se, kako se navodi u saopštenju sindikata pravosuđa jasno vidi iz primera Gordane Čolić, tužiteljke Trećeg opštinskog tužilaštva u Beogradu. "Postavlja se pitanje da li su delioci pravde u stanju da pravdu dodele drugima, ako to nisu u stanju za sebe da učine", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.