Turisti ostavljaju kučiće na Zlatiboru

Izvor: Politika, 12.Feb.2010, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti ostavljaju kučiće na Zlatiboru

Psi lutalice juče izujedali nekoliko prolaznika

Zlatibor – U turističkom centru Zlatibora juče je pravu uzbunu izazvao jedan pas lutalica izujedavši nekoliko šetača pored jezera kraj Kraljevog trga. Među onima koji su zbog ujeda potražili lekarsku pomoć bila je i Beograđanka Ružica Pavlović, koja je ovde došla sa porodicom na odmor.

– Šetali smo pored jezera, nadomak ski-staze gde ima mnogo dece, kad je troje pasa lutalica prolazilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pored nas. Iznenada jedan pas, naizgled miran, krenuo je prema meni i ujeo me za nogu. Videla sam da se još jednom čoveku to isto dogodilo. Odmah sam potražila lekarsku pomoć u Domu zdravlja, a tamo ustanovila da je još četvoro ljudi na Zlatiboru isti pas ujeo – priča za naš list Ružica Pavlović.

Tragom ovog događaja, pitali smo nadležne u inspekcijskim službama opštine Čajetina kakve se mere preduzimaju za uklanjanje pasa lutalica iz turističkog naselja gde je uvek mnogo gostiju. Kako nam je rečeno, u Požegi postoji regionalni azil za pse lutalice, u čijoj nadležnosti je i područje opštine Čajetina, koja ima ugovor o saradnji sa komunalnim preduzećem koje gazduje azilom. Ekipe tog azila dolaze na ovaj teren po potrebi, a posla za njih ima ne samo u centru Zlatibora već i po okolnim selima, na širokom području čajetinske opštine.

– Mada su naši komunalni inspektori redovno na terenu, ne može se baš u svakom trenutku biti tu kad se pojave psi lutalice. Poseban problem stvara navika pojedinih neodgovornih gostiju da, po odlasku sa odmora, ovde ostave svoje kučiće. Onda ti psi postaju lutalice, krstare planinom, brzo se množe, a stalno su u strahu i postaju pretnja za goste. Mi se ipak trudimo da se ovakve stvari ne dešavaju često, a ovaj pas koji je izujedao goste već je tokom dana uklonjen – rekli su nam u upravi inspekcije u Čajetini, a na pitanje kako ujedeni mogu ostvariti kakvu naknadu odgovorili su da mogu da se obrate ovoj opštini.

B. P.

[objavljeno: 13/02/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.