Tumbaj grupa osniva medicinski univerzitet u Srbiji

Izvor: RTS, 04.Nov.2018, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tumbaj grupa" osniva medicinski univerzitet u Srbiji

"Tumbaj grupa", najveća kompanija koja se bavi zdravstvenim uslugama i obrazovanjem u toj oblasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, investiraće više od 250 miliona evra u osnivanje novog medicinskog univerziteta u Srbiji, izgradnju studentskog kampusa i klinike, saopšteno je iz Ministarstva prosvete.
Kako se navodi u saopštenju, ukupan broj zaposlenih na "Gulf" medicinskom univerzitetu i "Tumbaj" bolnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trebalo bi da bude oko 5.000. Ovaj broj uključivao bi zaposlene od tehničkog osoblja, medicinskih sestara i tehničara, do lekara raznih specijalizacija.

"Početkom novembra biće održan sastanak na kojem ćemo razgovarati o lokaciji za gradnju celovitog medicinskog kampusa, koji će u svom sastavu imati novi univerzitet, kliniku i objekte za smeštaj studenata. Novi univerzitet imaće više studijskih programa i biće odlična prilika za domaće, ali pre svega za strane studente", rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević.
Projekat, koji je pre godinu dana sa "Tumbaj grupom" započelo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ozvaničen je potpisivanjem više memoranduma tokom nedavne posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima ministra prosvete i predstavnika Ministarstva zdravlja.
"Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo prosvete udružili su snage i prešli u konkretno dogovaranje oko projekta dolaska "Tumbaj grupe" u Srbiju. Oni bi u prvoj fazi koristili bolnice našeg KBC-a u Beogradu, koji je ujedno i nastavna baza Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. U drugoj fazi krenuli bi u izgradnju sopstvene klinike", rekao je Šarčević.
Ministar je istakao da je dolazak "Tumbaj grupe" u Srbiju izuzetna šansa da, kroz zajedničku saradnju, na novom univerzitetu posao nađu mladi stručnjaci iz Srbije.
"Oni bi tu radili za odlične plate. To bi ih motivisalo da ostanu u zemlji, doprinesu svojoj karijeri, razvoju zdravstvene zaštite u Srbiji, ali i podizanju kvaliteta zdravstvenog obrazovanja", objasnio je Šarčević.
"Tumbaj Grupa", čije je sedište u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, poseduje više klinika sa univerzitetskim centrom, kako u Emiratima, tako i u Indiji i Južnoafričkoj Republici.
"Dolazak u Srbiju biće njihov ulazak na evropsko tle. Reč je o veoma uspešnoj kompaniji, koja je poznata po inovativnim pristupima u medicini, kako u medicinskom obrazovanju tako i kada je reč o metodama lečenja", zaključio je Šarčević.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tumbaj grupa osniva medicinski univerzitet u Srbiji

Izvor: Radio 021, 04.Nov.2018

Tumbaj grupa, najveća kompanija koja se bavi zdravstvenim uslugama i obrazovanjem u toj oblasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, investiraće više od 250 miliona evra u osnivanje novog medicinskog univerziteta u Srbiji, izgradnju studentskog kampusa i klinike, saopšteno je iz Ministarstva prosvete...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.