Tuga: Preminuo dečak zbog komplikacija morbilama, drugom se bore za život

Izvor: BKTV News, 23.Dec.2017, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuga: Preminuo dečak zbog komplikacija morbilama, drugom se bore za život

Jedno dete je preminulo, a za život drugog bore se lekari na Intenzivnoj nezi niške Dečije klinike.

Sumnja se da su zbog komplikacija usled zaraze morbilama deca dobila upalu pluća, što je za malog Vuka bilo kobno, dok Jakov pokazuje blage znake oporavka.

Još jedan slučaj porodičnog nasilja u Beogradu: Muškarac ubio partnera svoje bivše žene!

Obojica dvogodišnjaka imala su urođene bolesti i o njima su "Novosti" nedavno pisale, kao o deci koju >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << su napustili roditelji i o kojoj predano brinu lekari i medicinske sestre Dečje klinike.

Malog Vuka, kako su "Novosti" već pisale, povremeno je posećivala baka koja je bila voljna i da ga usvoji, ali su je u tome sprečili njegovi roditelji. Čekao je da se za njega nađe hraniteljska porodica.

Tužilaštvo preuzelo stvar u svoje ruke! Ispituje se nabavka novogodišnje jelke u Beogradu za 83.000 evra!

"Vuk je od sestara i lekara naše klinike dobio svu ljubav koju može dobiti u ovakvim uslovima. Posebno je o njemu brinula sestra Ljilja, kojoj je posebno teško pao njegov odlazak", kaže za "Novosti" dr Dejan Milojević, načelnik Intenzivne nege.

Vuk je rođen sa teškom hromozomopatijom uz anomalije na organima i kašnjenjem u razvoju.

Ukinuta presuda Zirojeviću za svirepo ubistvo u Mirijevu

"I najmanja infekcija bila bi kobna po njega jer mu je imuni sistem bio preslab. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je umro zbog komplikacija nastalih usled morbila, jer se kod njega nije javio osip, već samo visoka temperatura i zastoj u disanju. Kod Jakova smo klinički potvrdili morbile, ali čekamo i biohemijske rezultate sa Instituta za infektivne bolesti", kaže dr Milojević.

Velika tragedija u Srbiji! Usmrtio ženu na auto-putu!

"Jakov je na aparatima za disanje i u veoma je kritičnom stanju. Počeo je da pokazuje znake oporavka ali je još rano za prognozu. Dr Milojević sa još jednom medicinskom sestrom danonoćno prati stanje ovog deteta. Trenutno nema pristup kod drugih pacijenata da bi se sprečilo eventualno širenje morbila", dodaje on.

Prema saznanjima "Novosti", još dvoje dece zbrinute na ovoj klinici pokazuju simptome oboljenja od morbila, i ona su u karantinu, dok je dvoje pušteno na kućno lečenje.

Horor u srpskom selu: Uhapšena studentkinja osumnjičena da je s roditeljima ubila novorođenče

Dr Milojević ističe da su preduzete sve mere zaštite za sprečavanje intrahospitalne infekcije.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.