Izvor: Glas javnosti, 16.Avg.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trojici članova RRA dogodine ističe mandat

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović uputila je javni poziv za podnošenje predloga liste kandidata za tri nova člana Saveta Republičke radiodifuzne agencije. Mandat u tom nezavisnom telu 17. marta 2009. godine ističe Slobodanu Đoriću, Velimiru Miloševiću i Tomislavu Trifiću, a ovlašćeni predlagači su dužni da u roku od tri meseca predlože svoje kandidate.

Javni poziv za predlog novih članova upućen je udruženjima radiodifuznih glasila u Srbiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << udruženjima novinara, profesionalnim udruženjima filmskih i dramskih umetnika u Srbiji, domaćim nevladinim organizacijama i udruženjima građana koja se bave zaštitom slobode govora, zaštitom prava nacionalnih i etničkih manjina i zaštitom prava dece.

Prema članu 24 Zakona o radiodifuziji svaki ovlašćeni predlagač podnosi nadležnom odboru Skupštine listu na kojoj se obavezno nalaze dva kandidata za člana Saveta, a Skupština bira po jednog sa svake važeće liste.

Predsednik Skupštine, najmanje 20 dana pre odlučivanja o izboru članova Saveta, javno objavljuje sve važeće liste kandidata koje su ovlašćeni predlagači podneli sa osnovnim biografskim podacima o kandidatima.

Šestorici članova Saveta mandat će isteći 2010, odnosno 2011. godine, pošto je prilikom prvog izbora doneta odluka da se tri člana biraju na šest godina, tri člana na pet, a tri na četiri godine. Prema važećem zakonu o radiodifuziji novoizabrani članovi će imati mandat od punih šest godina.  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.