Troje putnika u teškom stanju, 400 Nišlija dalo krv

Izvor: RTS, 22.Dec.2018, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje putnika u teškom stanju, 400 Nišlija dalo krv

Posle teške nesreće u Nišu, troje putnika i dalje je u teškom stanju. Ostali pacijenti su noć proveli relativno mirno. Više od 400 Nišlija dobrovoljno dalo krv.
Teško povređeni pacijenti iz autobusa koji je juče bukvalno prepolovljen na pružnom prelazu polako se oporavljaju a oni najteže, kako navode lekari niškog kliničkog centra, su neznatno bolje. Danas je u Nišu Dana žalosti. 

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Stanje pacijenata najteže povređenih je u jednom diskretnom poboljšanju, što ne znači i definitivno da se radi o dobrom stanju. Što se tiče trećeg on je reintervenisan operisan u toku večeri i njegovo stanje je sada stabilno. Ostali pacijenti su noć proveli relativno mirno", rekao je doktor Hadži Bojan Marjanović iz Urgentnog centra Kliničkog centra u Nišu.
U Zavodu za transfuziju od jutros gužva, na apel su se odazvali dugogodišnji davaoci ali i mnogo mladih ljudi.
"Ovo je nažalost poseban povod, ali krv dajem otprilike jednom godišnje", rekao je jedan od davalaca.
Veliki broj mladih došlo je da da krv kako bi makar na taj način pomogli unesrećenima.
"Za obradu krvi od ovog trenutka kad ovi ljudi završe sa davanjem krvi, potrebno je šest do sedam sati. Složićete se da je to jako dug period za onog koji je povređen ili akutno bolestan da sačeka tih šest do sedam sati tako da još jednom zahvalnost", objašnjava doktor Predrag Đorđević iz Zavoda za transfuziju u Nišu.
Jučerašnji dan bio je jedan od najtežih za niško zdravstvo, kažu u Kliničkom centru.
Grad Niš je saopštio da će porodicama nastradalih i povređenih pružiti svu neophodnu pomoć.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Troje putnika i dalje u teškom stanju, 500 Nišlija dalo krv

Izvor: RTS, 22.Dec.2018

Posle jučerašnje nesreće koja se dogodila na pružnom prelazu u Donjem Međurovu kod Niša, troje putnika i dalje je u teškom stanju. Ostali pacijenti su noć proveli relativno mirno. Više od 500 Nišlija dobrovoljno dalo krv. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.