Triput meri, pa školu odaberi

Izvor: B92, 14.Nov.2011, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Triput meri, pa školu odaberi

Beograd -- Projekat profesionalne orijentacije, koji će đacima iz Beograda pomoći pri izboru srednje škole ili fakulteta, biće realizovan do polovine decembra, piše Pres.

sxc.hu

Svim zainteresovanim maturantima, osim testova profesionalnih interesovanja i orijentacije, biće predočeni podaci Nacionalne službe za zapošljavanje o suficitarnim i deficitarnim zanimanjima u Beogradu.

„Cilj projekta je da se maturantima osnovnih i srednjih škola omogući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da, uz pomoć obučenih psihologa i rešavanjem testova izrađenih za tu namenu, dođu do informacija o ličnim sposobnostima i interesovanjima, koji će im pomoći u izboru budućeg zanimanja. Na ovaj način će se smanjiti procenat studenata koji upišu fakultet i na prvoj godini odustanu jer shvate da nisu tako zamišljali svoje studije", objasnila je za Nada Dumić, članica Gradskog veća.

Za projekat se prijavilo 247 škola i u toku su obuke školskih psihologa i pedagoga, koje u saradnji sa gradskim Sekretarijatom za obrazovanje realizuje Centar za primenjenu psihologiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.