Trikovi za WhatsApp koje morate da probate

Izvor: NovaEnergija.net, 22.Apr.2019, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trikovi za WhatsApp koje morate da probate

Ove trikove morate da probate ako želite da se “sakrijete” od pojedinih ljudi.
Postanite diskretniji
Ako ne želite da vaši kontakti vide kada ste zadnju put videli poruku, to možete da promenite. Ta opcija je smeštena u delu za privatnost pod stavkom “last seen”. Tamo možete da birate da hoćete da se krijete od pojedinih ili svih kontakata.
Zaustavite čuvanje slika na vaš smartfon
Da bi zaustavili WhatsApp od snimanja slika na uređaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << moraćete da uradite ovo: na IOS-u idite u Settings > Privacy > Photos i tamo skinite WhatsApp. Na Androidu upalite file manager poput ES File Explorera i idite na sdcard/WhatsApp/Media i kliknite na New u svakoj mapi koju ne želite da delite te nakon toga stvorite datoteku imena .nomedia.
Podaci? Gde s njima?
Korisnici iPhonea mogu da odu u Settings > Data and Storage Usage te tamo podese način na koji čuvaju podatke. Odaberite Wi-Fi ako ne želite da trošite tokom perioda kada niste kod kuće ili jednostavno odaberite stavku za automatski download i prebacite ga na nikad. Ako ste vlasnik Androida, opcija se nalazi pod Settings > Data Usage.
Proverite koliko WhatsApp troši
Otvorite opcije korišćenja mreže u WhatsAppu odlaskom na Settings>Data and Storage Usage>Network Usage. Tamo ćete dobiti puni pregled potrošnje megabytea.
Koristite desktop verziju aplikacije
Nemate pri ruci smartfon a sedite za računarom? Nema problema – idite na službenu stranicu WhatsAppa, prijavite se i sve radite kao na smartfonu.
Izvor: Tportal.hr
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.