Tri nagrade i ovacije za “Mišiće” u Požarevcu

Izvor: Blic, 23.Feb.2015, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri nagrade i ovacije za “Mišiće” u Požarevcu

Tri nagrade osvojilo je Gradsko pozorište „Abrašević“ na tradicionalnom festivalu „Štap i šešir Milivoja Živanovića“ u Požarevcu, a istorijska drama “Mišići” u režiji Miroslava Trifunovića, doživela je ovacije publike.

Glumačko priznanje “Barili” festivala „varoških pozorišta Srbije“ dodeljeno je Branku Antoniću za izuzetno slikovito odigrane likove ruskog majora Kirjejeva i Joviše iz Struganika, komšije vojvode Živojina Mišića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Za glumca večeri proglašen je Dragan Lukić, koji je za ulogu vojvode Mišića nagrađen replikom štapa velikog Milivoja Živanovića.

Specijalno priznanje dobila je Katarina Vićentijević tumačeći lik Lujze Mišić.

“Mišići” su premijerno izvedeni u decembru, povodom stogodišnjice Kolubarske bitke, a drama valjevskih glumaca opisuje malo poznate delove istorije i tragične sudbine porodice čuvenog srpskog vojvode iz Prvog svetskog rata.

Namera reditelja Miroslava Trifunovića je da komad pretoči i u filmski scenario koji će ponuditi filmskim kućama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.