Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovine u učionicama

KIKINDA - Srednje škole u Kikindi, naročito Gimnazija „Dušan Vasiljev“ i Ekonomsko-trgovinska škola, već nekoliko godina imaju problem zbog manjka prostora. Najavu lokalne samouprave da će se konačno pozabaviti ovim problemom neki su pohvalili, ali su se opštinari suočili i s negodovanjem i vređanjem pojedinih predstavnika škola.

Gordana Bulatović, pomoćnica predsednika opštine Kikinda, navodi da stari deo zgrade u ulici Dr Zorana Đinđića koriste Gimnazija „Dušan >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Vasiljev“ i Ekonomsko-trgovinska škola.

Škole neće biti ugašene

Gordana Bulatović, pomoćnica predsednika opštine Kikinda, kaže da Srednja stručna škola „Miloš Crnjanski“ ima više đaka nego što zajedno imaju osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Feješ Klara“.

- Opcija po kojoj bi se srednja škola „Miloš Crnjanski“ udomila u jednu od ove dve nikako ne znači da bi OŠ „Vuk Karadžić“ ili „Feješ Klara“ bile ugašene. Želja nam je da na najracionalniji način rešimo nedostatak školskog prostora, smanjimo troškove, ali i da se ubuduće zajedno dogovaramo u vezi sa upisnom politikom u srednje škole. Sem učenika iz naše opštine, u ovdašnje srednje škole upisuju se deca iz okolnih opština, dok Visoku strukovnu školu za obrazovanje vaspitača pohađaju studenti iz svih krajeva Srbije, ali i Crne Gore i Rumunije - navodi Bulatovićeva.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.