Trgovci iz „Depoa“ gube strpljenje

Izvor: BKTV News, 03.Sep.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovci iz „Depoa“ gube strpljenje

Ni posle 11 dana od požara, nije poznata budućnost tržnog centra u Bulevaru kralja Aleksandra. Ako ne bude rešenja, zakupci prete radikalnijim protestima.

NI posle 11 dana, otkako je u požaru izgoreo tržni centar „Depo“, zakupci tezgi nisu dobili odgovor da li će i kada početi raščišćavanje i obnova ovog objekta. Oni polako gube živce i najavljuju radikalne mere, jer rešenje njihovog problema nije ni na vidiku.
- Nervoza je svakoga dana sve veća, otvoreno sumnjamo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u volju nadležnih organa da nam pomognu – kaže Milan Papić, jedan od predstavnika zakupaca.
Iako je trgovcima najavljeno da će „Gradske pijace“ u ponedeljak odlučiti o sudbini „Depoa“ i da će početi sređivanjem, sve je odloženo do kraja nedelje.
- Direktor „Pijaca“ nam je pokazao neki dopis koji nismo uspeli da pročitamo, a koji su oni dobili od Zavoda za zaštitu spomenika kulture Beograda. Pritom nam nije ni objasnio zašto su ovi to poslali, tako da smo mi samoinicijativno otišli u Zavod da potražimo odgovor – objašnjava Papić. – Ni tamo nismo naišli na razumevanje, niko nas nije primio, već su nastavili uporno da prebacuju nadležnost jedni na druge.
 
GSP DOBIO ROK OD 60 DANA
ZAKUPCI su imali sastanak sa predsednikom opštine Vračar Branimirom Kuzmanovićem.
- U opštini smo dobili rešenje u kojem se nalaže nadležnom organu, u ovom slučaju GSP-u pošto su oni vlasnici objekta, da u roku od 60 dana zgradu vrate u prvobitno stanje. Videćemo šta će se dalje dešavati – kaže Papić.
 
PISALI I GRADONAČELNIKU
UPRKOS svemu, zakupci ne odustaju od borbe. Peticiju za obnovu objekta, za samo pet dana, potpisalo je 10.000 ljudi.
- Broj potpisa samo govori koliko nas građani podržavaju, koliko je bitno da što pre počne obnova, i da počnemo ponovo da radimo – poručuju zakupci koji su poslali zahtev gradonačelniku Siniši Malom da ih pod hitno primi.
Izvor, fotografija: Večernje novosti
The post Trgovci iz „Depoa“ gube strpljenje appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.