Trgovci i nakupci dižu cene voća i povrća i za 150 odsto

Izvor: NaDlanu.com, 29.Apr.2013, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovci i nakupci dižu cene voća i povrća i za 150 odsto

Voće i povrće za trećinu je skuplje nego prošle godine. Prodavci poskupljenja pravdaju prošlogodišnjom sušom i skupom proizvodnjom, ali nam dvostruko niže cene na kvantaškim pijacama govore da bi, uprkos suši, mnogi proizvodi mogli da budu i jeftiniji.

Dok proizvođači u veleprodaji spuštaju cene na minimum, trgovci i nakupci ih u maloprodaji dižu i za 150 odsto, posebno za proizvode koji u sebi imaju veliki procenat vode, poput paradajza i breskve, jer se oni i najbrže kvare. >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << - To je moja roba, moja proizvodnja, moram da dajem na više, ne mogu sve da prodam na malo. Moram da idem sa nižom cenom da bih mogao da prodam. Ne vredi baciti - kaže Radivoje Sarić, proizvođač jabuka iz Slanaca. Najmanju zaradu trgovci imaju prodajom voća i povrća koje može duže da stoji - poput belog i crnog luka i krompira. Cene podiže i to što na domaćim pijacama radi sve manje poljoprivrednika, a sve više preprodavaca. Izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.