Treći mesec čaršijskog kadrovanja

Izvor: Politika, 05.Mar.2010, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći mesec čaršijskog kadrovanja

Posle odlaska Zorana Stojanovića u penziju, krajem decembra prošle godine, Policijska uprava u Nišu nema glavnog načelnika, ali ni načelnike policije, privrednog kriminala, saobraćajne...

Niš – Više od dva meseca prošlo je od kraja decembra prošle godine kada je na sopstveni zahtev penzionisan dotadašnji načelnik Policijske uprave Niš, Zoran Stojanović. Iako se očekivalo da će prvi čovek u jednom od najvećih centara bezbednosti u našoj zemlji biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << postavljen već početkom januara, postupak imenovanja odužio se do današnjih dana, tako da ova uprava još nema načelnika.

Osim „glavnog” Policijska uprava Niš nema ni načelnike u nekoliko svojih sektora i važnih službi. A u međuvremenu, dok se čekalo da MUP imenuje novog rukovodioca uprave u Nišu, čaršija je „kadrovala” i kroz njenu listu već je prošlo desetak „ozbiljnih” kandidata. Pravljen je i „uži izbor”, a vremenom su mnogi i skinuti sa te liste, a na njihovo mesto dolazili su novi pretendenti. Bilo je i slučajeva da su pojedinci sebe „videli” u fotelji čelnika niške policije i govorili kako je njihovo postavljenje gotova stvar.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dva puta je tokom januara službeno boravio u Nišu. Prvi put, 13. januara, posle obilaska Kopnene zone bezbednosti kod Medveđe, sa pripadnicima Odreda žandarmerije u Nišu na dočeku Srpske (pravoslavne) nove godine. Tada je na pitanja novinara oko imenovanja načelnika PU Niš rekao da će prvi čovek niške policije biti poznat vrlo brzo. Nedugo potom, 24. januara ove godine, otvorio je i Centar za personalizaciju u Nišu, odnosno nove prostorija za izdavanje pasoša i ličnih karata. I tada je rekao da će novi načelnik biti poznat i postavljen u najskorije vreme.To je isto ponovio i preksinoć u Nišu.

Juče nam je portparol Policijske uprave Niš Lidija Pavlović rekla da uprava potpuno normalno funkcioniše:

– Sva zaduženja i obaveze izvršavaju se nesmetano i naša Policijska uprava je u punoj funkciji, a pripadnici i službenici policije maksimalno su angažovani na svojim poslovima i zadacima.

Posle penzionisanja Zorana Stojanovića, načelnika od 2004. do kraja 2009. godine, u ulozi prvog čoveka Policijske uprave Niš, privremeno je Ljubiša Milenković, pomoćnik načelnika. U isto vreme kada i Stojanović u penziju su otišli i njegovi bliski saradnici – načelnik policije PU Niš Saša Mišković i načelnik Službe za suzbijanje kriminala u privredi ove uprave Zoran Zdravković. Sredinom 2009. godine penzionisan je i Miodrag Tica, načelnik saobraćajne policije, a u 2008. godini u penziju je otišao i jedan od njegovih pomoćnika Tihomir Tica. Svih ovih pet načelničkih mesta nije popunjeno...

Najzanimljivije je, ipak, što je još od 2004. godine, prazno mesto zamenika načelnika Policijske uprave u Nišu.

Toma Todorović

[objavljeno: 06/03/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.