Izvor: B92, 27.Okt.2010, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže pomoć od Cvetkovića

Valjevo -- Valjevski rezervisti su za pomoć u isplati ratnih dnevnica obratili premijeru Mirku Cvetkoviću.

Rezervisti od njega traže pomoć zbog toga što je kao ministar finansija potpisao sporazum sa rezervistima Topličkog okruga 2008. godine.

Po tom sporazumu predložena je isplata pomoći nerazvijenim opštinama u iznosu od dva miliona dinara, a da bi se ona dobila uslov je da su rezervisti proveli na ratištu 78 dana.

Rezervisti Kolubarskog okruga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << traže da se i na njih primeni takozvani model Topličkog okruga.

Valjevski rezervisti podsećaju da je u ime Vlade Srbije takav sporazum još 2008. sa Štrajkačkim odborom ratnih vojnih rezervista iz nerazvijenih opština Kuršumlije, Lebana, Bojnika, Žitorađe, Doljevca i Prokuplja, potpisao tadašnji ministar, a sadašnji predsednik vlade Mirko Cvetković.

Rezervisti iz Valjeva apeluju na premijera Cvetkovića da se donese zakon o boračko-invalidskoj zaštiti na koji se prema njihovom mišljenju neopravdano dugo čeka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ratni rezervisti: Cvetkoviću, pomozi nam!

Izvor: Vesti-online.com, 27.Okt.2010

Predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine u Valjevu i zamenik predsednika Štrajkačkog odbora ratnih vojnih rezervista Srbije Ljubomir Bradić izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da se udruženje obratilo za pomoć predsedniku vlade Mirku Cvetkoviću radi isplate ratnih naknada...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.