Traže otkup stanova pre roka

Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2009, 05:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže otkup stanova pre roka

KIKINDA - Većina stanara izbegličke zgrade u kikindskom naselju Blok 35 traži da otkupi stanove u koje su se uselili pre tri godine, iako je u Ugovoru o korišćenju stanova precizirano da je otkup moguć tek za pet godina. Jedan od predstavnika stanara Bogdan Benić podseća da su se, potpisujući ugovore o korišćenju stanova, svi oni obavezali na plaćanje kirije u trajanju od pet godina, koja u proseku iznosi 30 evra mesečno, i da tek posle tog perioda zainteresovani mogu da uđu u otkup.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << />
Kako navode, čuli su da bi kvadrat izbegličkih stanova podignutih poslednjih godina trebalo da bude jeftiniji 50 do 70 odsto u odnosu na komercijalne, pa žele da i oni budu u „tom kolu“.

Sigurnost i za decu

Mnogi od stanara pomenute zgrade su nezaposleni i jedva sastavljaju kraj s krajem. Neki od njih su teški ratni vojni invalidi. Prve tri godine stanari u Bloku 35 plaćali su samo režijske troškove, a nakon toga su počeli da izmiruju kiriju, koja se kreće od 2.630 do 2.814 dinara. Ne poriču da su nakon životarenja u kolektivnim centrima uslovi u kojima sada žive neuporedivo bolji.

- Ipak, svake godine smo stariji, pa nam je važno da nam se pravo na otkup stanova omogući što pre. Otkupom na period od 15 ili 20 godina našoj deci bismo pružili kakvu-takvu sigurnost - pričaju stanari zgrade u Bloku 35.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Rata umesto kirije

Izvor: Kurir, 09.Avg.2009, 10:25

KIKINDA - Većina stanara izbegličke zgrade u kikindskom naselju Blok 35 izrazila je želju da otkupi stanove u koje su se uselili pre tri godine i koje su zajednički izgradile nemačka humanitarna organizacija „Help“ i lokalna samouprava. Ugovorom o korišćenju stanova precizirano je da je otkup...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.