Traže ista prava za sve rezerviste Srbije

Izvor: S media, 10.Avg.2009, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže ista prava za sve rezerviste Srbije

Nekoliko stotina ratnih rezervista iz Valjeva, kojima su su se pridružile i kolege iz Kuršumlije, Ivanjice i drugih mesta, blokiralo glavnu ulicu u Valjevu i održalo protestni miting, tražeći ista prava za sve rezerviste.

Na protestu je rečeno je u nekim krajevima Srbije - Beogradu, Nišu, Leskovcu, Blacu, Kraljevu, na primer - više od 40.000 rezervista već naplatilo ratne dnevnice, dok su rezervisti topličkog i niškog kraja uspeli da naplate deo dnevnica u vidu socijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pomoći.

Pritom je istaknuto da je veliki broj ratnih rezervista, medju kojima i više od 3.000 njih u valjevskom kraju, ostao bez dnevnica.

Objašnjenje da država za to nema više novca i da su zahtevi zastareli borci ne prihvataju istaknuto je protestu, jer su u Ministarstvu odbrane za to postojala sredstva i mogla su da se isplate.

Oni traže da se utvrditi gde su ta sredstva potrošena, jer rezervisti u Srbiji moraju da budu jednaki u svojim pravima, bez privilegija.

Borci očekuju da ih prime predstavnici Vlade Srbije i da se u demokratskom dijalogu pronadje način za rešavanje njihovih zahteva.

Povodom fizičkog napada na predsednika Udruženja boraca rata od 1990. Ljubomira Bradića, danas se oglasio komadant Gozdenog puka Srbije Dragan Koprivica, tražeći od nadležnih da napadači budu hitno uhapšeni.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.