Transplantacije srca i bubrega u KCS

Izvor: RTS, 05.Avg.2014, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transplantacije srca i bubrega u KCS

U Kliničkom centru Srbije obavljena je još jedna transplantacija srca i dve transplantacije bubrega od jednog donora, rekao je direktor te ustanove Miljko Ristić.

Profesor Ristić rekao je za Tanjug da je pacijent kome je urađena transplantacija srca dobro, da je skinut sa aparata za disanje.

Reč je o pacijentu Z.G (51) iz Bačke Palanke koji već deset godina boluje od dilatativne kardiomiopatije, a već godinu dana čeka podudarnog donora za transplantaciju srca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Načelnica odeljenja za transplantaciju srca KCS Emilija Nestorović rekla je Tanjugu da trenutno na transplantaciju srca čeka 40 pacijenata koji su kompletno spremni i još 30 pacijenata koji su u obradi.

"Ima mnogo pacijenata koji čekaju na transplantaciju i to dosta mladih ljudi. Zato je važno da imamo što više donora", rekla je Nestorović.

U KCS u septembru prošle godine obnovljen je transplantacioni program srca i od tada je urađeno osam transplantacija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.