Izvor: RTS, 31.Jan.2023, 12:50

Transparentnost: Srbija pala ispod stotog mesta na svetskoj listi Indeksa percepcije korupcije

Srbija na najznačajnijem globalnom rangiranju zemalja po percepciji korupcije u javnom sektoru ima indeks 36 od 100 mogućih i pala je za pet mesta na listi – na 101. poziciju, saopšteno je uz Transparentnosti Srbije.
U prethodne dve godine Srbija je imala indeks percepcije korupcije 38, i nalazila se na 94, odnosno 96. mestu liste koju objavljuje međunarodna organizacija Transparensi internešenel.
Ovogodišnji skor je ujedno najlošiji u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 11 godina, otkako se primenjuje ista metodologija ocenjivanja, saopštila je Transparentnost Srbija.
Iz ove organizacije ocenjuju da je pad, posle decenijske stagnacije, očekivan u situaciji otvorenog kršenja brojnih antikorupcijskih preventivnih zakona.
Indeks Srbije je za sedam poena manji od svetskog proseka. Od zemalja regiona Bosna i Hercegovina je lošija, sa indeksom 34, a Albanija deli 101. poziciju sa Srbijom.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

GDE JE NAJVEĆA KORUPCIJA Objavljena nova lista: Na dnu su BiH, Ukrajina i Rusija, a evo gde je SRBIJA

Izvor: Blic, 31.Jan.2023

Međunarodna organizacija Transparensi Internešenel prati i objavljuje rezultate istraživanja u 180 zemalja, Srbija se ove godine na toj listi nalazi na 101. poziciji, gde je pala sa 96. u odnosu na prethodnu godinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.