Izvor: B92, 30.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traje epidemija žutice u Prokuplju

Prokuplje -- Od 24. oktobra na području prokupačke opštine od žutice je obolelo 65 osoba.

24. oktobra registrovan je prvi slučaj obolevanja od zarazne žutice tipa A, izjavio je šef epidemiološke službe u tom mestu Aleksandar Cvetanović. On je rekao da je poslednji slučaj oboljenja zabeležen pre nekoliko dana i da se trenutno na infektivnom odeljenju prokupačke bolnice nalaze četiri osobe obolele od žutice.

Prema njegovim rečima, u svim prokupačkim osnovnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i srednjim školama na snazi su posebne mere zaštite i prevencije, a poslednji slučajevi koji se javljaju posledica su neposrednog kontakta već obolelih sa najužom porodicom.

Prema intezitetu obolevanja i načinu na koji je došlo do infekcije može se zaključiti da epidemija jenjava, kazao je Cvetanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.