Tradicionalni karneval brodova u Beogradu

Izvor: RTS, 27.Avg.2016, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tradicionalni karneval brodova u Beogradu

Tokom godine u Beogradu se održi gotovo 240 manifestacija, a najviše ih je leti. Među njima je i Karneval brodova koji se održava poslednje subote u avgustu. Na taj način, glavni grad se pozdravlja od leta.
Beogradski karneval brodova otvoren je večeras na Savskoj promenadi ceremonijalnim spuštanjem u vodu maketa plovila koje su napravili učenici Osnovne škole "Đuro Strugar", dok je prethodno posetioce >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zabavljao dečji hor "Čarolija". 

Rekom je tokom večeri defilovalo više od 80 ukrašenih čamaca i brodova iz 20 beogradskih marina, kao i sportisti iz jedriličarskih, nautičarskih i veslačkih klubova.
Karneval prati celovečernji kulturno-umetnički i zabavni program.
Karneval brodova svečano je otvorio zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji kaže da je posle 13 godina, beogradski karneval postao jedna od najuzbudljivijih manifestacija koja privlači ne samo domaće posetioce, već i strane turiste.
Navodeći da Beograd više decenija "silazi na reku", Mladenović je rekao da je upravo ovom manifestacijom Beograd "sišao na svoje reke" i poželio svim beograđanima i posetiocima da uživaju u Sava promenadi i njenim manifestacijama.
"I narednih godina imaćemo još više prilike da uživamo u našim rekama Savi i Dunavu i da još više privlačimo strane turiste", naveo je Mladenović.

Posetiocima se obratio i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović poručujući da "želimo da se Beograd vrati svojim rekama sa kojih je i krenuo".
On je naveo da će plovila koja večeras defiliju rekom svake godine biti sve lepše ukrašena.
Mladenoviću i Popoviću učenici osnovne škole poklonili su po maketu broda, a potom su njih tridesetak svoje rukotvorine porinuli u reku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradski karneval brodova

Izvor: Beta, 27.Avg.2016

Beogradski karneval brodova otvoren je u subotu uveče na Savskoj promenadi ceremonijalnim spuštanjem u vodu maketa plovila koje su napravili učenici beogradske Osnovne škole "Djuro Strugar".Kako se navodi u saopštenju gradske uprave, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović je podsetio da je...

Nastavak na Beta...

Karneval brodova u Beogradu

Izvor: Večernje novosti, 27.Avg.2016

Beogradski karneval brodova otvoren je večeras na Savskoj promenadi ceremonijalnim spuštanjem u vodu maketa plovila koje su napravili učenici Osnovne škole "Đuro Strugar" Beogradski karneval brodova otvoren je večeras na Savskoj promenadi ceremonijalnim spuštanjem u vodu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.